† No Vincken, activist en wielerfan overleden

Hij was al enige tijd ziek, maar het heengaan van No Vincken begin deze week kwam toch nog onverwacht. Een zware slag voor het gezin Vincken, voor zijn verdere familie en vele vrienden, dus ook voor de Heerlense buurtschap Ten Esschen en het Rondecomité ’64 Groot Voerendaal dat jaarlijks de Hel van Voerendaal organiseert.

No Vincken was een activist die als oud-werknemer van DSM zich inzette voor de buurtschap waar hij woonde, ongeacht of de actie gevoerd moest worden tegen de komst van een seksclub, een toenemende verkeersintensiteit of de stankoverlast van een naburig bedrijf. Hij ging voorop in de strijd, tot bij het hoogste rechtscollege.

Maar daarnaast ging No als Bourgondiër en fervent wielerliefhebber door het leven. Niet alleen was hij secretaris van het Rondecomité’64 Groot Voerendaal waartoe ik eveneens behoor. Hij was ook de man die de beveiliging van het parcours onder zijn hoede had. No wist met zijn joviaal optreden altijd de signaleurs, de seingevers derhalve,  te vinden die nodig waren om het peloton ongehinderd door het heuvelland te laten koersen. Zijn werk kreeg veel waardering, zonder dat hij zichzelf op de voorgrond plaatste.

Zaterdag 2 juni om 11.00 uur vindt in de parochiekerk van zijn geboortedorp Voerendaal de uitvaartdienst plaats. No Vincken werd 75 jaar. Hij zal altijd in onze herinnering blijven.

Deel dit bericht: