Aandacht voor Hel van Voerendaal bij L1

Het L1 programma L1mburg Centraal schonk vandaag aandacht aan de Hel van Voerendaal van afgelopen zondag. Aan het woord komen de nummer vier van de uitslag en winnaar van het bergklassement Jordan Habets uit Sint Geertruid en de in Belgische dienst rijdende Niels Luiten uit Voerendaal. Naast beide renners komen ook oud-renners als Raymond Meijs, Berry Thoolen en Huub Harings aan het woord. Zij hebben zondag met eigen ogen kunnen aanschouwen hoe zwaar deze wedstrijd is. Als organisatie hebben we de laatste jaren hard gewerkt om onze koers de uitstraling en aandacht te geven die hij verdient en dat werpt nu zijn vruchten af. De reportage is terug te kijken op de site van 1Limburg of door hier te klikken.

De Hel van Voerendaal is de enige koers in het zuiden des lands die al vele jaren een kans geeft aan de categorie beloften en dit is een bewuste keuze. Een wedstrijd als de “Hel” wordt niet gewonnen door een pannenkoek. Deze opmerking hoorden we afgelopen weekend diverse keren uit monde van een groot aantal genodigden uit de wielerwereld. Dat zij gelijk hebben bewijst de erelijst die op onze website prijkt.

Komend jaar bestaat Rondecomité ’64 Voerendaal 60 jaar en dat gaan we op gepaste wijze vieren. In die jaren maakte het comité diverse ups en downs mee, maar dat we nu weer duidelijk in de lift zitten moge duidelijk zijn. De wedstrijd staat voor volgend jaar op 4 augustus gepland, ik zou zeggen tot dan.

Deel dit bericht: