Afgelasting Hel van Voerendaal 2020

Het coronavirus grijpt in een razend tempo om zich heen in de wereld. De snelle verspreiding heeft grote gevolgen voor de organisatie van evenementen, zo ook voor wielerwedstrijden. Tot 1 september zijn alle grootschalige bijeenkomsten verboden in verband met de strijd tegen het coronavirus. Dat betekent dus ook dat de Hel van Voerendaal in 2020 niet zal worden verreden.

Het organisatiecomité van de Hel van Voerendaal had echter al enige tijd geleden besloten om de wedstrijd vanwege het coronavirus af te gelasten. Het coronavirus sloeg ook toen al in Nederland en wereldwijd keihard toe. Winkels, horecagelegenheden en vele andere bedrijven moesten verplicht hun deuren sluiten, hetgeen voor de meesten onder hen grote financiële gevolgen zal hebben. Zo zullen ook de bedrijven van onze partners niet aan de gevolgen van deze crisis ontkomen. Wij vonden het dan ook niet reëel om nu bij deze bedrijven te gaan aankloppen voor een financiële bijdrage aan onze wedstrijd. We konden echter ook het welzijn en gezondheid van sporters, toeschouwers, medewerkers en vrijwilligers niet meer garanderen. Voeg daarbij dat 80 procent van ons bestuur door leeftijd en gezondheidsproblemen deel uit maakt van de risicogroep hetgeen vergaderen en andere werkzaamheden zou bemoeilijken.

Het was voor ons geen gemakkelijke keuze maar naar later zou blijken wel de beste keuze. Hopelijk zijn we binnen niet al te lange tijd van deze pandemie verlost en kunnen we vol goede moet beginnen met de voorbereidingen voor komend seizoen. Als alles goed gaat zal de Hel van Voerendaal in 2021 op zondag 1 augustus plaatsvinden. Voor nu wensen wij u allen heel veel sterkte en een goede gezondheid.

Namens Rondecomité ’64 Voerendaal,
Voorzitter Jan Bock

Deel dit bericht: