Alec Segaert soleert naar overwinning, Jordan Habets knap 3e

De  Belg Alec Segaert is winnaar geworden van de 55e editie van de Hel van Voerendaal. De 19-jarige renner van het Lotto Soudal Development Team kwam na 162 kilometer koers solo over de streep in Klimmen. De tweede plek ging naar zijn landgenoot Yentl Vandevelde en plek drie was voor Limburger Jordan Habets. Dit drietal ging al vroeg in de aanval en maakte er onder een brandend zonnetje een zware koers van. Segaert bleek uiteindelijk over de langste adem te beschikken, de jonge Belg schudde eerst Jordan Habets en later ook Yentl Vandevelde van zich af.

De wedstrijd die om 13.00 uur vanaf Topparken Récidense Valkenburg door voormalig prof Raymond Meijs werd weggeschoten brak al vroeg open. Er ontstond een grote kopgroep van ruim 30 man waaruit later de top drie van de uitslag zou wegrijden. Segaert (Lotto Soudal U23) Vandevelde (Minderva) en plaatselijk favoriet Jordan Habets (Metec-Solarwatt p/b Mantel) wisten hun voorsprong op een verbrokkeld peloton al snel uit te breiden. Het ene na het andere groepje probeerde de oversteek naar de kopgroep te maken maar het trio bleek voor allen te sterk. Segaert moest vanwege materiaalpech van fiets wisselen maar de Europees kampioen tijdrijden sloot alweer snel aan bij Habets en Vandevelde. Bij het ingaan van de laatste ronde was duidelijk dat de winnaar van voren gezocht moest worden de rest volgde op te grote achterstand.

Jordan Habets, die een goede koers reed moest op zo’n 10 kilometer voor de finish zijn Belgische medevluchters laten rijden. De 20-jarige renner uit St. Geertruid moest zelfs nog flink gas geven om zijn derde plek vast te houden. Ondanks een val in de laatste bocht wist hij zijn podiumplek met succes te verdedigen. Segaert had inmiddels zij landgenoot ook ter plekke gelaten en het 19-jarige talent kwam na een korte solo juichend over de meet. Vandevelde moest genoegen nemen met een dik verdiende tweede plek.

Seagaert werd tevens winnaar van de bergprijs. De nummer twee Yentl Vandevelde (Minderva) nam het geel over van Jelle Harteel (Lotto Soudal U23). Jelle Harteel mag volgende wedstrijd wel de witte trui als beste jongere aantrekken.

De hele uitslag is hier te downloaden: Uitslag 55e Hel van Voerendaal

Deel dit bericht: