Alles in gereedheid voor een mooie koers

Alles inPoster A4 gereedheid voor een mooie koers

In Schin op Geul en Voerendaal is men er klaar voor, de start van de 53e editie van de Hel van Voerendaal. Voor veel renners in de clubcompetitie de eerste kennismaking met de Zuid Limburgse heuvels. De Hel van Voerendaal is namelijk de eerste en ook enige klimkoers die deel uit maakt van de KNWU Clubcompetitie. Het is dan ook niet vreemd dat de top van het klassement wordt aangevoerd door de mannen met sprintersbenen, want zij waren tot nu toe zeker in het voordeel. Hun clubgenoten die de Limburgse heuvels wel goed verteren zullen dan ook blij zijn dat ook zij eindelijk aan hun trekken komen. Daarbij is de “Hel” ook nog eens de eerste finalewedstrijd en zijn er dus extra punten te verdienen.

De 25 ploegen die zich wisten te plaatsen voor de finalereeks zullen om 13.00 uur vanaf het mooie park van Résidence Valkenburg van start gaan voor een tocht over 152 wedstrijdkilometers. In totaal zullen de renners 8 ronden van 19,1 kilometer moeten afleggen. Iedere ronde zullen ze zich over De Walemerberg, de Kerkveldweg, Bergseweg en Fromberg moeten wurmen. Het zal dan ook duidelijk zijn dat het geen makkelijke dag zal worden voor de 150 mannen in rennerstenue. De sprinters zullen het moeilijk krijgen en de echte allrounder zal er zijn voordeel mee doen. Wij zijn er in ieder geval van overtuigd dat het een zware maar zeker ook mooie strijd zal worden. Wij zijn er klaar voor.

De meeste renners zullen blij zijn dat de weersverwachtingen iets gunstiger zijn dan de afgelopen periode. Een zware inspanning leveren in temperaturen van ver boven de 30 graden valt niet te onderschatten. Een klein regenbuitje zal voor de meesten onder ons wel welkom zijn, al moet het natuurlijk niet te heftig worden. Het politiekorps Limburg, de stichting Euromotards en 42 verkeersregelaars zullen garant staan voor de veiligheid van renners en volgers. De gevaarlijke punten op het parcours zullen weer vakkundig worden beveiligd door Funs Hupperichs uit Wijlre. Hij is week in week uit in alle vroegte in de weer om niet alleen ons maar ook vele andere parcoursen te beveiligen. Organisaties maar vooral de renners mogen dit soort mensen dankbaar zijn, zij zijn de stille krachten achter het succes en welslagen van onze wedstrijden. Wij als Hel van Voerendaal zijn ons hier terdege van bewust want veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel.

Tot slot wensen we dan ook alle deelnemers een veilige en sportieve wedstrijd toe.Vergeet vooral ook niet te bladeren in ons mooie programmaboekje dat jullie op deze website kunnen vinden onder de knop programma.

Deel dit bericht: