1 Kerkveldweg (10x)

In het gehucht Craubeek bij het kapelletje linksaf de Holleweg in. De weg begint hier al langzaam te stijgen maar de echte klim begint pas bij het overgaan van de Holleweg in de Kerkveldweg. Dit 400 meter lange stuk heeft een gemiddelde stijging van 6,8%. De top van de klim bereikt men na 500 meter in Klimmen op de Schoolstraat.

 

2 Bergseweg (9x)

De Bergseweg loopt van Voerendaal naar Ubachsberg over een brede weg  zonder bochten. Met een lengte van 2500 meter is hij wel veruit de langste van de vier. Het steilste gedeelte is zo’n 8% en met een gemiddelde van 3% is hij niet de zwaarst. Echter als de wind uit het zuiden blaast kan het spoken op de flanken van deze klim.

 

3 Fromberg (9x)

De 1,7 kilometer lange beklimming van de Fromberg is onregelmatig en in te delen in 3 stukken Het eerste stuk is veruit het steilste (10%) maar doordat men er met snelheid aan kan beginnen valt het nog mee. Nadat men rechtsaf draait de Heugdenweg op wordt de klim wat regelmatiger maar indien de wind verkeerd staat is het een behoorlijk moeilijk stuk. Het derde deel op de Scheumerweg is dan weer onregelmatig maar wel goed te doen. het gemiddelde stijgingspercentage van deze klim is 4%.

 

  4 Koulenbergsweg (10x)

Vanuit Ransdaal gaat het richting Koulen en moet men de Koulenbergsweg op fietsen. De klim begint eenvoudig maar dit verandert nadat men het spoor onderdoor gefietst is. De klim die zo’n 600 meter lang is kent een steilste stuk van bijna 11%. Het gemiddelde stijgingspercentage van de klim is iets meer dan 6%. De streep van de bergsprint is getrokken net na de Koulenbergsweg op het stuk richting Termaar.

 

 

 

Profielen zijn gemaakt met Veloviewer van Strava

Deel dit bericht: