Groen licht voor evenementen

Het lijkt erop dat er per 25 juni weer evenementen mogen worden gehouden en dat dus ook de Hel van Voerendaal in 2021 verreden kan worden. Het kabinet overweegt de versoepeling van de coronamaatregelen te vervroegen, schrijft De Telegraaf. Het zou betekenen dat niet pas vanaf 30 juni, maar al vanaf 25 juni evenementen worden toegestaan en de horeca tot middernacht open kan. Behalve evenementen mogen volwassenen dan weer sportwedstrijden spelen.

Ook kijkt het kabinet naar het eerder loslaten van basismaatregelen, zoals de mondkapjesplicht in winkels en maximale groepsgroottes. Niet begin september, maar half juli zou het al zover kunnen zijn. Dat melden bronnen in het kabinet, dat overigens nog sterk verdeeld is over het opnieuw naar voren halen van de versoepelingen. Burgemeesters geven aan de datum van 25 juni voor het toestaan van evenementen niet te zien zitten.

Wij kunnen alleen maar hopen dat sportevenementen en dan met name wielerwedstrijden worden toegestaan en dat gemeenten en provincie bereidt zijn om de vergunningaanvragen met spoed af te handelen. Op dit moment staan de vergunningaanvragen allemaal “on hold” en worden ze pas behandelt als het kabinet groen licht geeft. Wij als organisatie zijn er in ieder geval klaar voor. We willen onze wedstrijd – desnoods zonder publiek – laten doorgaan.

Deel dit bericht: