Gronings duo domineert in Zuid-Limburg en Rasch wint de Clubcompetitie

BRON: www.clubcompetitie.nu

Het NWVG-duo Hartthijs de Vries en Jeen de Jong hebben ‘een straf nummer’ opgevoerd in de 53e Hel van Voerendaal. De twee Friezen(!) reden lange tijd aan kop van de klimkoers. Hand-in-hand reden beide mannen over de streep, waar De Vries als eerste passeerde. Op ruime achterstand werd Nils Sinscheck (WV De Jonge Renner) derde.

42190867780 5cc2647db2 zVroege kopgroep
Al in de eerste ronde wist een zestal zich los te maken van het peloton. Meindert Weulink (WPGA), Rens te Stroet (Sensa-Kanjers voor Kanjers), Peter Merx NWV Groningen), Maarten Vierhout (WV De IJsselstreek), Ronald Kruijer (WV De Kannibaal) en Tim Meusen (TWC Het Snelle Wiel) wisten een maximale voorsprong van veertig seconden bij elkaar te trappen.

Vlak voor de tweede finishpassage werden ze weer ingerekend, waarna er al snel een nieuwe kopgroep geformeerd werd. Jorgos Schrijver (WPGA), opnieuw Te Stroet, Harry Sweering (WV West-Frisia), Thomas Ruijgrok (UW&TC De Volharding), Hartthijs De Vries en Jeen de Jong (beiden NWV Groningen) en Arne Peters (AR&TV De Adelaar) nemen een voorsprong van ruim een minuut. Joep Steinbusch (WPGA) en Paul Gruithuijzen (WV Schijndel) zagen het gevaar en probeerden de sprong naar de kopgroep te maken, maar hun dappere poging eindigde in een klassieke ‘chasse patate’.

Beslissende slag43951471992 df332f62ee z
Met nog tweeënhalve ronde te gaan nam het NWV Groningen-duo de koers in handen. Goed samenwerkend raffelden de twee het heuvelachtige parcours af. Een achtervolgende groep, waarin ook de geloste koplopers een plekje hadden, volgde bij de laatste passage op ruim twee minuten.

Strijd op plek drie
Achter het tweetal op kop -Hartthijs de Vries en Jeen de Jong (NWV Groningen)- gaan Martijn Dijkstra en Nils Sinschek (beiden WV De Jonge Renner), Jelmer Asjes (WPGA), Diederik Deelen (Westland Wil Vooruit), de Australiër Aden Paterson (NWV Groningen), Arno KleinJan en Antonie van Noppen (beiden GRC Jan van Arckel), Tim Bierkens (Willebrord Wil Vooruit), Robin Lowik (WV De IJsselstreek), Steven Willemsen WV De Kannibaal), Remco Esselaar (TWC Het Snelle Wiel) en Mark Olieman (Dutch Food Valley CT) uitmaken wie de derde podiumplek gaat bezetten.

Het duo Friezen van NWV Groningen ging hand-in-hand over de finish, waar De Vries als eerste passeerde. In de achtervolgende groep probeerde KleinJan met een demarrage de derde plek veilig te stellen. Sinschek ging met hem mee, om zijn vluchtmakker op de streep te vlug af te zijn.

Afgesproken werk
,,Het was uit het boekje’’, keek De Vries na de koers terug. ,,We zaten mee in die kopgroep, maar dat ging niet superhard. We voelden beiden dat we beter waren. Toen sprong ik weg en toen reed Jeen naar me toe. We waren vandaag beide even sterk. We hebben samen afgesproken hoe we over de streep zouden komen.’’

Rasch eindwinnaar
In de stand verandert er niet veel. Jesper Rasch reed de koers welliswaar niet uit, maar de renner van West Frisia is met een voorsprong van meer dan 100 punten niet meer in te halen. Rasch heeft 106 punten voorsprong op Arjan Hofman. Hij wint niet alleen het algemeen klassement, maar is ook de beste in het jongerenklassement.

Bekijk hier de samenvatting

Bekijk hier de fotoreportage die Joris Knapen, huisfotograaf van de clubcompetitie, maakte.

Deel dit bericht: