Hel van Voerendaal 2021 staat gepland op 1 augustus

De 55e editie van de Hel van Voerendaal staat voorlopig gepland op zondag 1 augustus 2021. Als gevolg van het coronavirus is momenteel de tijdelijke wet maatregelen covid-19 nog van kracht hetgeen betekent dat er een totaalverbod op evenementen geldt. We kunnen dus alleen maar hopen dat deze tijdig zal worden opgeheven zodat we de benodigde vergunning zullen verkrijgen. Dit betekent echter niet dat we met de armen over elkaar zitten af te wachten hoe dit alles zich ontwikkeld. Achter de schermen wordt er hard gewerkt om alles in gereedheid te brengen. Laten we met zijn allen hopen dat we het virus onder controle krijgen en dat onze wedstrijd net als alle professionele koersen verreden kan worden.

De reeks kende vorig jaar als gevolg van corona maar één wedstrijd. Dat was Brussel-Opwijk. Die wedstrijd is dit jaar juist geschrapt. De wedstrijdreeks voor Nederlandse en Belgische talenten heeft naast Brussel-Opwijk ook de Wim Hendriks Trofee als gevolg van de coronacrisus zien wegvallen. De derde wedstrijd in de reeks de GP Tombroek in Rollegem is verplaatst van 18 april naar 18 september.

Aan de competitie nemen dit jaar elf Nederlandse teams deel. Naast de continentale ploegen: ABloc (in combinatie met Noord-Holland), Metec-Solarwatt en VolkerWessels Cycling Team (Samen met HSK Trias) zullen de volgende ploegen/combinaties deelnemen: WV De Jonge Renner en Amsterdam Racing Academy WPGA mee, net als de volgende combinaties: UWCT Volharding-West Frisia, Limburg-Brabant Zuid-Oost, District Zuid-West, John Deere NWVG-Allinq Krush IJsselstreek, Sensa Kanjers voor Kanjers -Dutch Food valley CT en tenslotte Zuid-Holland-Jan van Arckel-Swabo-Westland WV. De deelnemende teams uit België zijn: Davo United Cycling, Acrog-Tormans, EFC-L&R-Vulsteke, GM Recycling Team, Home Solutions – Soenens CT, Indulek-Doltcini-Derito CT, Lotto-Soudal Development Team, Myselan-Baboco Cyclingvest CT, Selectie Cycling Vlaanderen, VDM-Trawobo Cycling Team en Bingoal Casino-Wallonie Bruxelles Development Team.

Op 27/03 start de reeks vooralsnog met de Wim Hendriks Trofee. Later volgen het H4a Beloften Weekend (8-10/05), de Regiobank Kersenronde (13/05), de GP Color Code Bassenge (30/05), de Omloop Het Nieuwsblad (26/06), de Ronde van Twente (27/06), de Hel van Voerendaal (01/08), de GP Albert Fauville (05/09) en de GP Tombroek (18/09).

Deel dit bericht: