Hel van Voerendaal een begrip in Nederlandse wielerwereld

hel van voerendaal 35727626104 oDe Hel van Voerendaal – die toch vooral bedoeld is voor het aanstormend wielertalent – kan bogen op een rijke geschiedenis. De erelijst waarop namen staan van renners die thans als prof hun woordje meespreken is daarvan een bewijs. Daarom is dank verschuldigd aan alle organisatoren die in het verleden hebben bijgedragen aan het welslagen van het evenement en op die manier de ontwikkeling van de renners mogelijk maakten. Daarnaast gaat deze dank natuurlijk óók uit naar degenen die er nog steeds hun schouders onder zetten. En helemaal fantastisch is het dat zij dit ook nog eens kunnen doen in samenwerking met een aantal nieuwe krachten.

Dit laatste is ook de reden waarom de vroegere organisatoren hun oorspronkelijke naam hebben gewijzigd in Wielercomité’64 Groot Voerendaal. Hiermee wordt niet alleen de samensmelting met de ’oude’ Ronde van Ransdaal bekrachtigd, maar ook met het comité dat verschillende keren de Omloop van Schin op Geul op de kaart zette.

Het grensverleggende karakter van de wedstrijd (die opgenomen is in de clubcompetitie van de KNWU) wordt bovendien nog eens onderstreept door het feit dat er dit keer niet binnen de gemeentegrenzen van Voerendaal, maar bij Résidence Valkenburg in Schin op Geul wordt gestart. Deze keuze moet overigens het begin worden van een roulatiesysteem. De bedoeling dat ook in de toekomst zoveel mogelijk woonkernen van Voerendaal en omgeving een stevige band met het evenement houden is namelijk onveranderd gebleven.

Hetzelfde is van toepassing op de locatie waar de eindstreep wordt getrokken. In 2016 lag die nog in Klimmen, in 2017 in Ubachsberg en dit jaar in Schin op Geul. De parcours is een samenvoeging van de voormalige Omloop van Schin op Geul en het parcours van de Hel van Voerendaal. Na 152 loodzware kilometers kan de winnaar van de editie van 2018 gehuldigd worden aan de Breeweg in Schin op Geul.

Deel dit bericht: