’Hel van Voerendaal’ in nieuwe competitie

overzicht van de u23 road series wedstrijden 1070x522.jpg

Met ingang van 2019 maakt de ’Hel van Voerendaal’ deel uit van de U23  Road Series, een nieuwe competitie voor Beloften die een tiental wedstrijden in Nederland en België omvat. De ’Hel’ op zondag 4 augustus is de enige koers in Limburg die meetelt voor deze competitie in de leeftijdsklasse van 19-22 jarigen. Het parcours waarop in en rond Voerendaal gestreden wordt heeft een lengte van ruim 18 kilometer en moet negen keer (166 km in totaal) worden afgelegd.

Gestart wordt opnieuw bij Résidence Valkenburg  in Schin op Geul vanwaar de route verder gaat naar Ransdaal, Klimmen, Valkenburgerweg, Kunrade, Bergseweg, Ubachsberg, Fromberg en weer Ransdaal. De eindstreep ligt ter hoogte van café Spierings aldaar.

Net als vorige jaren zijn de Bergseweg en Fromberg de bekendste obstakels in het traject. Het deelnemersveld zal bestaan uit circa 150 man, verdeeld in nationale selecties, districtsploegen en gesponsorde teams. Tot de overige wedstrijden behoren onder meer de Kersenronde in Mierlo en twee of drie koersen in Noord-Brabant en Zeeland. Bekende Belgische koersen zijn Brussel-Opwijk, Omloop Het Nieuwsblad, enzovoort. Voor de organisatoren in Voerendaal betekent de opname in de nieuwe reeks een promotie nadat zij de voorbije twee jaar met een wedstrijd in de clubcompetitie op de proppen kwamen. De categorie Beloften geldt algemeen als de kweekvijver van het profpeloton.

Deel dit bericht: