Hel van Voerendaal sluit aan bij Cycling Classics

***Persbericht***LC logo kleur

Limburg Cycling Classics breiden uit
Extra wedstrijd, vier ambassadeurs en twee Founding partners

De Limburg Cycling Classics, een samenwerking van vier Limburgse wielerklassiekers, gaan uitbreiden. De vijfde en laatste Limburgse klassieker, de ‘Hel van Voerendaal’ sluit ook aan bij de samenwerking. Daarnaast hebben vier ambassadeurs zich verbonden aan het initiatief. Dit zijn wielerjournalist Raymond Kerckhoffs, (voormalig) wielrenners Roy Curvers en Bram Tankink, oud-voetbalprof én mede initiator Ronald Waterreus. Tenslotte hebben twee Founding partners zich verbonden aan de Limburg Cycling Classics. Dit zijn Fagro en VDL Groep.

 

Hel van Voerendaal

Met het aansluiten van de Hel van Voerendaal, die in 2019 onderdeel zal gaan uitmaken van de U23 Road Series voor beloften in Nederland en België, is de vijfde en laatste Limburgse klassieker aangesloten. “De historie, het parcours en de winnaars van deze klassieker passen perfect in het rijtje van de overige Limburg Cycling Classics, daarom mochten ze niet ontbreken in deze samenwerking”, aldus Milan van Wersch, manager van Limburg Cycling.

Vier ambassadeurs

De vier ambassadeurs hebben verschillende achtergronden, maar een ding gemeen, hun liefde voor de (Limburgse) wielersport. “Als wielerjournalist zie ik met lede ogen aan dat er wedstrijden verdwijnen, daarom heb ik ook volmondig ‘ja’ gezegd toen ik als ambassadeur gevraagd werd”, aldus Raymond Kerckhoffs.
Roy Curvers, bezig aan zijn laatste jaar als prof bij Team Sunweb en Bram Tankink die dit jaar stopte na een lange carrière als wielerprof hoefden ook niet lang na te denken over het ambassadeurschap. “We hebben veel te danken aan de wielersport en de rol van deze wedstrijden in de wielerpiramide is van groot belang, door het initiatief te steunen kunnen we hopelijk iets terug doen”, zeggen Curvers en Tankink.

Ronald Waterreus, die met Limburg Cycling aan de basis stond van het initiatief is trots op de lijst met overige ambassadeurs. “Naast het feit dat ze allen hun nek uitsteken, zijn ze vanaf het eerste moment actief betrokken en spreken ze ook hun eigen netwerk aan”.

Founding Partners

Er hebben zich inmiddels ook twee Founding Partners meerjarig verbonden aan de Limburg Cycling Classics. Deze bedrijven zijn partner van Limburg Cycling én de vijf wielerwedstrijden. Fagro is een interim organisatie op het gebied van finance & control met vier vestigingen waarvan de grootste vestiging op Maastricht-Airport. VDL Groep heeft elf vestigingen in Limburg, waarvan VDL Nedcar de grootste is.

Over de Limburg Cycling Classics

Naast de Hel van Voerendaal maken de Volta Limburg Classic, Ronde van Limburg, Ton Dolmans Trofee en de HLB van Daal Eurode Omloop deel uit van de Limburg Cycling Classics. Samen zijn er al 188 edities van deze wedstrijden verreden. De samenwerking is bedoeld om toekomstbestendiger te worden en krijgt op meerdere onderdelen vorm krijgen zoals communicatie, sponsorwerving en inkoop of het delen van kennis en/of materialen.

Copyright Wielercomite ’64 Groot Voerendaal 2019
Deel dit bericht: