Hel van Voerendaal wordt weer een spektakel

Peloton van 150  man krijgt 12 augustus zware omloop voor de kiezen

De voorbereidingen van Rondecomité’64 Groot Voerendaal op de eerstvolgende editie van het jaarlijkse wielerevenement zijn oog  niet afgerond, maar wél in een vergevorderd stadium. Duidelijk is in ieder geval dat de Hel van Voerendaal (die overigens ook weer door de buurgemeenten Valkenburg aan de Geul  en Gulpen-Wittem trekt) op zondag 12 augustus een spektakelstuk belooft te worden. Met een  begroting van om en nabij twaalfduizend euro kan dat bijna ook niet anders. De steun van overheidsinstanties (zoals gemeenten) alsook de inbreng uit het zakenleven en particuliere sector  zijn in ieder geval voor het organiserend comité onder leiding van voorzitter Wim van Duivenbode en vice-voorzitter Piet Vincken een stimulans om het werk voort te zetten.

De Hel van Voerendaal die een van de wedstrijden is in de nationale clubcompetitie voor eliterenners en beloften (feitelijk dus de bovenlaag van het amateurkorps) begint net als vorig jaar op het terrein van Résidence Valkenburg in Schin op Geul. De eindstreep ligt iets verderop, namelijk in de Breeweg, maar voordat het peloton dáár arriveert zijn er 152 kilometer, onderverdeeld in acht ronden van 19 kilometer, onder de wielen door gegaan.

Tot de doorkomstplaatsen behoren onder meer Walem, Termaar, Craubeek, Valkenburgerweg, Bergseweg, Ubachsberg, Colmont en Fromberg. Gegarandeerd dat deze lastige omloop alleen voor de sterksten in het veld een kans op de overwinning of eervolle klassering zal bieden. Welgeteld vijfentwintig ploegen, ieder maximaal zes man sterk, komen aan de start. Acht motoragenten begeleiden de kleurrijke karavaan. Daarnaast worden op de diverse kruispunten en binnenwegen vijfenveertig verkeersregelaars ingezet. Veiligheid voor deelnemers, volgers en kijkers staat namelijk bij het Rondecomité hoog in het vaandel.

Deel dit bericht: