Jesper Rasch over de winst in de Clubcompetitie

BRON: Clubcompetitie.nu

Jesper Rasch heeft afgelopen weekend de Clubcompetitie gewonnen en richt zich nu op zijn stage bij SEG Racing Academy. De 20-jarige renner van Werst Frisia finishte afgelopen weekend niet in de Hel van Voerendaal, maar mag zich na de zware koers al wel eindwinnaar noemen. Zijn concurrenten kunnen hem niet meer inhalen.

Het was een hel ja”, vertelt Rasch na de finish. “De eerste paar ronden zat ik lekker van voren op mijn plek en kon ik goed naar boven komen.” Toch was de opeenvolging van de klimmetjes wat de Noord-Hollander de das om deed. “Als die mannen echt gas gaan geven, zoals de echte klimmers in de kopgroep, moet ik echt op gaan passen. Ik kon lang volgen, maar daarna werd het echt afzien.” Na tweeënhalf uur voelde Rasch de power uit zijn benen verdwijnen en moest hij het peloton laten gaan. Volgend de renner van West Frisia is de Hel van Voerendaal een van de zwaarste koersen van Nederland. “Je hebt totaal geen moment om te herstellen op dit rondje. In sommige koersen kan je nog een beetje herstellen en klaar maken voor de volgende klim. Dat is hier niet het geval. Dat is voor mij als sprinter is het super lastig

Bekijk hier het interview met Jesper Rasch from Clubcompetitie on Vimeo

Samenvatting Hel van Voerendaal from Clubcompetitie on Vimeo

Dubbelslag

Rasch kon na de finish niet alleen de leiderstrui, maar ook de jongerentrui aantrekken. “Voor het seizoen had ik dat niet durven dromen. Mijn plan was wel om voor een klassement te gaan, maar dat ik hem ook nog win is heel mooi. Vooraf dacht ik dat alleen het jongerenklassement mogelijk was, maar nu win ik ze allebei. Ik zie het als een beloning van het goede seizoen,” vertelt de renner die niet alleen de Omloop van de Veenkolonien, maar ook een aantal etappes in Frankrijk en criteriums op zijn naam schreef.

Klik hier voor alle foto’s van de Hel van Voerendaal

Stage bij SEG

Zijn goede uitslagen werden ook opgemerkt door SEG Racing Academy. Zij boden hem een stage aan en aankomend weekend maakt hij tijdens de Ronde van de Achterhoek zijn debuut in het shirt van SEG. “Ik vind het een super mooie ploeg, ik zie mijzelf wel in dat shirt rijden”, vertelt Rasch over zijn kans op continentaal niveau. “Ze weten waar ik vandaan kom en wat ik train waar mijn specialiteit ligt wat ik kan ontwikkelen.”

Rasch heeft er het volste vertrouwen in dat hij volgend jaar ook voor de opleidingsformatie gaat koersen. “Ze doen een stage niet voor niks, dan hebben ze vertrouwen in je. Als ik geen gekke dingen doe heb ik er vertrouwen in. In principe hoef ik niet echt te presteren, althans het hangt er niet van af of ik een keer niet win of geen podium rijd.”

Komende maanden gaan we ongetwijfeld meer horen. De knoop is nog niet doorgehakt, dat gaan we binnenkort doen. Het is vooral wennen aan de ploeg, in de groep opgenomen worden en met trainers werken. Want dat heb ik ook nog nooit gedaan.”

Deel dit bericht: