Jordan Habets hoopt op mooi resultaat

Jordan Habets is één van de weinige Limburgers die op zondag 7 augustus aan het vertrek staat van de 55e editie van de Hel van Voerendaal. De renner uit Sint Geertruid maakte dit jaar zijn debuut op het continentale niveau bij het Nederlandse team van Metec-Solarwatt. Hij maakte uitkomend voor zijn wielerploeg Groot-Amsterdam grote indruk door in 2020 de Pools UCI 1.2 wedstrijd Carpathian Couriers Race te winnen. In dat zelfde jaar werd hij door Club24 – een groep oud-wielrenners en wielerprominenten – uitgeroepen tot talent van het jaar. Dit alles leverde hem dus een contract op bij het team van manager Michele Megens.

Jordan begon met wielrennen in categorie 4, het jaar waarin jongens 11 en meisjes 12 jaar worden. Naast het wielrennen studeert Jordan geneeskunde aan de universiteit van Maastricht. Hij is het type renner dat vooral van zware koersen houdt en denkt dan ook in de Hel van Voerendaal een mooie uitslag te kunnen rijden. Stiekem hoopt hij zelfs mee te kunnen strijden om de overwinning.

De 20-jarige Habets is bezig aan een sterk seizoen. Bij het Nederlands kampioenschap voor beloften eindigde hij net naast het podium. Op een lastig rondje rondom de VAM-berg maakte hij deel uit van de kopgroep en finishte uiteindelijk als vierde. Bij de Ronde van Limburg was hij een van de smaakmakers en reed hij lange tijd aan de leiding. Pas op de plaatselijke omloop in Buchten werd hij door het peloton bijgehaald en zag hij ploeggenoot Jaap Roelen met de overwinning aan de haal gaan. Roelen staat ook bij de ‘Hel’ aan het vertrek en mag dus zeker tot de favorieten gerekend worden.

Het zou mooi zijn als Jordan zijn droom kan verwezenlijken. Het winnen van de Hel van Voerendaal zou zijn carrière een enorme boost kunnen geven. De concurrentie is echter moordend want naast ploegmaatje Roelen zullen ook de sterke Belgische formaties hun troeven willen uitspelen. De ploeg van Lotto Soudal met gele trui drager Jelle Harteel in de gelederen komt al heel het jaar sterk voor de dag. Met Laurens Huys en Sander de Pestel hadden zij in 2019 de winnaar en nummer twee in de gelederen. Wij wensen Jordan heel veel succes bij zijn jacht naar een podiumplek.

Deel dit bericht: