Limburgs wielertenue levert ruim twaalfduizend euro op

Jeugd- en aangepast wielrennen in Limburg profiteren van verkoop shirt

In het najaar van 2020 heeft Limburg Cycling op veler verzoek het Limburgs wielertenue verkocht. Het doel hiervan was om geld op te halen voor het jeugd- en aangepast wielrennen in Limburg. Daarnaast profileert Limburg zich met het shirt als wielerprovincie. Het resultaat: een te verdelen opbrengst van maar liefst €12.400,-.

Gedeputeerde Van den Akker (uiterst links) reikte de cheque uit aan leden van de vier wielerverenigingen.

Op 30 maart ontvingen vier verenigingen de cheque uit handen van Mattie Kaelen, voorzitter van Limburg Cycling  en Joost van den Akker, gedeputeerde Economie, Onderwijs en Sport van de Provincie Limburg. Gedeputeerde Van den Akker spreekt van een dubbelklapper: “Niet alleen krijgt het jeugd- en aangepast wielrennen door de verkoop van dit shirt een prachtige impuls, maar zien we hierdoor nu ook de Limburgse Leeuw veelvuldig op de Limburgse wegen”. Cycling Team Limburg, TWC Maaslandster Zuid-Limburg, Wcl Bergklimmers en Adelante on Wheels ontvangen ieder ruim drieduizend euro. Jeroen van der Eerden, voorzitter van Adelante on Wheels, spreekt van een mooie opsteker voor de handbikevereniging. “Als het weer mogelijk is binnen de coronamaatregelen gaan we dit jaar extra handbikeactiviteiten voor onze leden organiseren. Daar kunnen we deze bijdrage perfect voor gebruiken.”

Nieuwe verkoop
Dat er binnen slechts zes weken zoveel Limburg shirts verkocht zijn, toont aan dat dit tenue erg gewild is. Inmiddels komen de verzoeken voor een nieuwe verkoopronde ook al weer binnen. “Dit gegeven en het feit dat de Limburgse wielersport hiervan profiteert, heeft ons doen besluiten om aan de verkoop een vervolg te geven vanaf 31 maart”, aldus Kaelen namens Limburg Cycling. Kijk op www.limburgcycling.com voor meer informatie over het ontwerp, de prijzen en de bestelwijze. Bestellen is mogelijk tot medio mei 2021.

Bron: www.limburgcycling.com

Deel dit bericht: