Lotto Soudal op één in U23 Road Series

Het Development team van de Lotto Soudal ploeg is momenteel de trotse leider in de stand bij de ploegen in de U23 Road Series. Het Belgische beloften team doet het daarmee een stuk beter dan hun ‘grote broers’ uit het WorldTour Team. De profs dreigen namelijk te degraderen en daarmee dus hun WorldTour licentie te verliezen.

De jongelingen doen het in de U23 Road Series een stuk beter. Na zes van de negen wedstrijden staan zij fier op kop in het ploegenklassement, wonnen ze drie koersen en behaalden zij liefst zeven podiumplekken. Ook in het individueel klassement bezetten zij met de drie bovenste plekken. Trotse leider is Jelle Harteel, de pas 18-jarige renner wist weliswaar geen enkele van de zes koersen te winnen maar is wel de regelmatigste. Gezien zijn leeftijd is hij tevens leider in de stand van het jongerenklassement en mag hij naast het geel ook de witte trui aantrekken. Jelle zou zich in Voerendaal zelf een mooi cadeau kunnen bezorgen door er te winnen, daags na de ‘Hel’ viert de jonge Belg namelijk zijn 19e verjaardag.

Op plek twee staat ploeggenoot Vincent van Hemelen die zich op 9 juli de beste toonde in de Omloop der Zevenheuvelen. Naast deze overwinning wist hij zowel bij de Wim Hendriks Trofee alsook het H4 Internationaal Beloften weekend als tweede te finishen. Dit brengt hem op een tweede plek op slechts 2 punten van het geel. Door de Omloop der Zevenheuvelen te winnen heeft hij laten zien dat  hij een klimmetje goed verteerd. In Voerendaal mag hij dus zeker tot de favorieten gerekend worden.

Op plek drie staat met Liam Slock een volgende renner uit het Lotto Soudal Team. Slock was de nummer drie bij het H4 Internationaal Beloften weekend en wist daarnaast de GP Color Code Bassenge op zijn naam te schrijven. Ook zijn achterstand op de gele trui is met nog drie wedstrijden voor de boeg nog makkelijk te overbruggen. Feit is in ieder geval wel dat wie deze competitie naar zich toe wil trekken mag in Voerendaal niet verzaken.

Voorlopig prijken de namen van alle drie op de voorlopige deelnemerslijst hetgeen in ieder geval voor spektakel zal zorgen. Wie wordt de opvolger van Laurens Huys die in 2019 de Hel van Voerendaal op zijn naam schreef. Huys kwam in dat jaar eveneens uit voor het Beloftenteam van Lotto Soudal. Welke ploeg kan het de Belgische formatie moeilijk maken en welke Nederlander kan een rol van betekenis spelen in de Limburgse heuvels. Wat kan Maastrichtenaar Jordan Habets, de 20-jarige Metec renner moest het bij de Omloop der Zevenheuvelen doen met een 45e plek. Kan hij zich in zijn eigen regio wel meten met de besten?

Feit is dat Axel van der Tuuk op een twaalfde plek de eerste Nederlander is in het klassement. Op de voorlopige deelnemerslijst komen we de ploeggenoot van Jordan echter niet tegen. Voor ons als organisatie maakt het echter niet uit wie de 55e editie van de Hel van Voerendaal op zijn naam zal schrijven. Uit welk land of van welke ploeg is niet belangrijk, als er maar strijd geleverd wordt. Een ding staat als een paal boven water, op een parcours als dat van de ‘Hel’ blijven alleen de besten overeind. Een zogenoemde ‘krabber’ zal de Hel niet winnen.

Deel dit bericht: