Mike  Terpstra wint Hel van Voerendaal 2017

In 2017 werd de Hel van Voerendaal gewonnen door Mike Terpstra. De voormalig Roompot-Oranje Peloton-coureur maakte deel uit van de vroege vlucht en wist in de finale met een korte solo de winst te pakken. Wim Kleiman (Kanjers voor Kanjers) werd tweede, voor Bart Dielissen (WV Breda).

Al op de eerste beklimming van de Fromberg scheurde een grote groep zich los van het peloton. Een kopgroep van zestien renners pakte snel een voorsprong. De groep bestond uit: Bob Wubben, Nick van der Meer en Diederik Deelen (Westland Wil Vooruit), Rick Smit en Jeen de Jong (NWV Groningen), Dick Janssen (WV De Jonge Renner), Mike Terpstra en Joep Steinbusch (WPGA), Wim Kleiman (Kanjers voor Kanjers), Luuk van der Meer (WV West-Frisia), Martin Kelderman en Alex Mengoulas (UWTC De Volharding), Sven Burger (WV Noord-Holland/MonkeyTown), Bram Verweij (WV De Kannibaal), Dylan Newbery (WV Eemland) en Jasper Plender (VolkersWessel-Merckx). Verweij moest al vroeg lossen en Burger moest na twee pechgevallen de groep half koers laten gaan.

Achtervolging

Onderweg waren er bij elke passage van de Fromberg (1,5 km à 4,3%, max. 10%) en de Bergseweg (2,7 km à 3,3%, max. 6,8%) bergpunten te verdienen. Deelen wist deze prijs met overmacht binnen te slepen. Waar de voorsprong lange tijd rond de anderhalve minuut schommelde, probeerde Joost van Wijngaarden de sprong naar voren te maken. In een klassieke chasse patate bleef de TWC Tempo-renner halverwege hangen. Een groep van vijftien wist wel over te steken. Omdat de groep van 28 renners te groot was, dunde deze snel uit tot achttien. Bob Wubben en Diederik Deelen (Westland Wil Vooruit), Jeen de Jong en Frank Vreugdenhil (NWV Groningen), Jaap Kooijman en Nils Sinschek (WV De Jonge Renner), Oscar van Wijk en Mike Terpstra (WPGA), Wim Kleiman en Arjan Hoffman (Kanjers voor Kanjers), Luuk van der Meer (WV West-Frisia), Remco Esselaar en Max Henrikx (TWC Het Snelle Wiel), Alex Mengoulas (UWTC De Volharding), Arno KleinJan en Antonie van Noppen (GRC Jan van Arckel), de Australiër Dylan Newbery (WV Eemland) en Bart Dielissen (WV Breda).

Spetterende finale

Dielissen probeerde weg te komen en hij kreeg Kleiman mee. Het duo had een tiental seconden voorsprong, toen er eenlingen uit de achtervolgende groep de oversteek wilde maken. Bij de laatste doorkomst bedroeg de voorsprong van het duo 15 seconden. Terpstra zag zijn kans schoon en wist de aansluiting te maken. In de laatste kilometers waren twee aanvallen van ‘het broertje van’ genoeg om het verschil te maken. Na een korte solo kwam hij zegevierend over de meet. Achter hem wist Kleiman de tweede plaats te pakken voor Dielissen.

,,Het plan was om vroeg aan te vallen’, vertelde de dolgelukkige winnaar. ,,Met ploeg staan we goed in het ploegenklassement, dus we wilden vroeg vooraan zitten. Doordat het een grote groep was, kon ik vrij relaxed meedraaien in de kopgroep. Daarom was ik in de finale nog relatief fris. Toen die twee jongens wegrenden heb ik mijn moment afgewacht en ben er toen naar toe gesnokt. En ik ben geen sprinter dus ik moest wel aanvallen. Mijn tweede aanval was raak.’’

Bron: www.clubcompetitie.nu

Bekijk de hele uitslag en de standen op: https://clubcompetitie.nu/koers/2017/hel-van-voerendaal-2017/

De fotoreportage van Joris Knapen, huisfotograaf clubcompetitie, is hier te vinden

Een mooie fotoreportage van de organisatie is te vinden op de Facebook pagina van Jean Savelberg

Deel dit bericht: