Nieuw traject voor de Hel van Voerendaal

Dit jaar liggen zowel het start- als eindpunt van de wielrenwedstrijd in Schin op Geul

SCHIN OP GEUL – Niet alleen Voerendaal maar ook de gemeente Valkenburg speelt dit jaar in de Hel van Voerendaal weer een belangrijke rol.

Behalve dat deze wielerkoers voor eliterenners en beloften de Résidence Valkenburg in Schin op Geul als startlocatie heeft, wordt op zondag 12 augustus ook in de onmiddellijke omgeving daarvan (Breeweg) na een dikke 160 kilometer de eindstreep getrokken.

Een paar maanden geleden toen Mike Terpstra zegevierde, de broer van profrenner Niki Terpstra, lag de finish nog in Ubachsberg. Weer een jaar eerder was Klimmen begin- en eindpunt van deze wedstrijd.

hel20174Voor alle gemeenten
Met het kiezen van diverse start en finishlocaties wil de organiserende Stichting Wielercomité ’64 Groot Voerendaal onderstrepen dat zoveel mogelijk dorpen en buurtschappen van de diverse gemeenten bij het evenement betrokken worden. Dat blijkt ook uit het parcours dat een keer of negen afgelegd moet worden alvorens de winnaar bekend is. Na de start in Schin op Geul trekt het peloton onder meer door Walem, Termaar, Kerkveldseweg, Valkenburgerweg, Midweg, Karstraat en Fromberg terug naar de Breeweg, hoewel de organisatoren nog overwegen om de klim van de Midweg eventueel te vervangen door de Bergseweg. Uiteraard moet over de definitieve keuze van het traject overleg gepleegd worden met de betreffende gemeentelijke instanties en politie.

Deelnemers
Vast staat dat de wedstrijd weer kan rekenen op de deelname van ongeveer 150 renners uit clubs, verspreid door het hele land. Trouwens, de Hel van Voerendaal (die deel uitmaakt van de nationale clubcompetitie) heeft in de loop der jaren een grote naam gekregen binnen de vaderlandse wielerwereld.

Dit is niet alleen aan de perfecte organisatie en het selectieve parcours te danken, maar ook aan de namen van de winnaars of andere uitblinkers die naderhand bekende profrenners zijn geworden zoals Robert Gesink , Mike Teunissen, Tom Jelte Slagter, Rob Ruijgh en Tom Dumoulin.

Voorzitterswissel
Overigens heeft er in het bestuur van het organiserend comité een voorzitterswissel plaatsgevonden. De leiding berust nu bij Wim van Duivenbode uit Ransdaal, terwijl oud-voorzitter Piet Vincken uit Klimmen nu vice-voorzitter is. Zij zijn met hun mede bestuurders en commissieleden al weer volop bezig met de voorbereidingen op de koers van 12 augustus 2018.

BRON: Weekblad Onder Ons Voerendaal

Deel dit bericht: