Opnieuw hoofdrol voor Limburger Jordan Habets

Limburger Jordan Habets was zondag tijdens de 56e editie van de Hel van Voerendaal net als vorig jaar een van de hoofdrolspelers. De 21-jarige renner uit Sint Geertruid zat ook nu weer in de goede ontsnapping, die al in de eerste van de negen te rijden ronden aan de haal ging. Naast Jordan (METEC – SOLARWATT P/B MA) maakten ook de duo’s Axel Huens en Dylan Vanderstorme (Circus-RE UZ-Technord) en Pepijn Reinderink en Gil Gelders (Soudal-Quick-Step D.T.) deel uit van de kopgroep. Niet veel later zou het de Belg Ewout de Keyser van Cycling Vlaanderen nog lukken om de oversteek naar het kwintet te maken. Het peloton bleef lange tijd tegenstribbelen en de zes vooraan moesten tot het uiterste gaan om de voorsprong uit te breiden tot om en nabij de minuut.

Op de steile klim van de Koulenberg waren het steeds de beide Nederkanders – Habets en Reinderink – die de meeste punten voor het bergklassement wisten te bemachtigen. In de strijd om de bergprijs moest Nederlands kampioen Reinderink uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Limburger Jordan Habets. De nummer drie van de van afgelopen jaar reed een geweldige koers maar net als de andere eenling in de kopgroep had hij de pech dat in de laatste ronde het Soudal – Quickstep duo Jonathan Vervenne en Warre Vangelhuwe nog bij hen aan wist te sluiten. Hierdoor kwam de sterke Belgische ploeg van Soudal  Quickstep met vier op acht rijders aan kop van de wedstrijd te zitten. Vangheluwe maakte sluw gebruik van het overtal van zijn ploeg en glipte niet lang nadat hij was aangesloten weg uit de kopgroep. Zij drie ploeggenoten zorgden ervoor dat alle pogingen om hem terug te halen in de kiem werden gesmoord.

De 22-jarige Belg uit Tielt reed uiteindelijk met meer dan een minuut voorsprong onbedreigd naar de overwinning. Dylan Vanderstorme versloeg Nederlands kampioen Pepijn Reinderink in de sprint om plek twee. Jordan Habets moest genoegen nemen met een vierde plek. Al was het niet de prijs waarop hij gehoopt had, toch zal de prijs als winnaar van het bergklassement enige troost hebben geboden. Jordan mag trots zijn op de prestatie die hij op Voerendaals grondgebied heeft geleverd.

Deel dit bericht: