Raymond Meijs lost startschot 55e Hel van Voerendaal

Voormalig Nederlands – en wereldkampioen Raymond Meijs zal op zondag 7 augustus het startschot geven van de 55e editie van de Hel van Voerendaa. De in Hulsberg wonende oud renner werd in 1985 op zeventienjarige leeftijd Nederlands kampioen op de weg bij de junioren. In dat zelfde jaar werd de talentvolle Limburger in Stuttgart wereldkampioen. Meijs kwam het best uit de verf als er geklommen moest worden, vooral in zijn eigen streek; de Limburgse heuvels. Zo won hij in 1988 de Drielandenomloop en finishte hij als tweede in de Ronde van Limburg. In 1990 wist hij als amateur de Hel van het Mergelland te winnen. In dat jaar won hij tevens de Omloop van Voerendaal, die in 2005 omgedoopt werd tot Hel van Voerendaal. Op die dag verschalkte de toen nog in Valkenburg wonende Meijs na een magistrale solo van ruim 100 kilometer het hele peloton.

Als professional wist hij in drie achtereenvolgende jaren (1997, 1998, 1999) de ‘Hel’ te winnen, niet die van Voerendaal maar de Hel van het Mergelland die tegenwoordig onder de naam Volta Limburg Classic wordt verreden. In die periode werd ook het Nederlands kampioenschap meestal in de Limburgse heuvels uitgevochten. De kleine klimmer was meestal een van de smaakmakers tijdens deze kampioenschappen, maar helaas moest hij het als eenling opnemen tegen grote teams als Rabobank en TVM. Na een 4e plek in Meerssen (1995) en enkele andere ereplaatsen pakte hij in 1999 in Gulpen eindelijk een meer dan verdiende podiumplek (3e).

Vandaag de dag is Raymond Meijs mede-eigenaar van Polypack in Hoensbroek. Polypack is een verpakkingsbedrijf dat een fulfilment oplossing aanbiedt voor het logistieke eindproces van klanten. Door een flexibele inzet, jarenlange ervaring en “Can Do” mentaliteit, is men in staat om klanten een passende oplossing te bieden bij hun verpakkingsvraagstukken en logistieke eindproces. Daarnaast heeft het bedrijf nog heel veel meer te bieden, neem eens een kijkje op: https://www.polypack.nl

Deel dit bericht: