Respect voor verkeersregelaar

Op 1 augustus a.s. hopen we voor de 55e keer een wielerwedstrijd in de gemeente Voerendaal te mogen organiseren. Ondanks dat het op dit moment nog niet duidelijk is of het vanwege corona überhaupt mogelijk is om een evenement te mogen organiseren werken we momenteel hard om alle puntjes op de i te zetten. Een belangrijk onderdeel van het organiseren van een evenement en in ons geval een wielerwedstrijd is het werven van vrijwilligers. Zonder de hulp van deze mensen is het voor ons en ook vele andere organisaties gewoon niet mogelijk om de zaak rond te krijgen.

Een van die groep vrijwilligers waarvoor ik als organisator groot respect heb is de groep verkeersregelaars die gratis of voor een kleine vergoeding en een lunchpakketje alles in goede banen proberen te leiden. Ze staan vaak uren in de brandende zon of stromende regen. Vandaar dat we deze groep zowel bij deelnemers, publiek als ook andere weggebruikers nog eens onder de aandacht wil brengen.

De afgelopen jaren vonden er veel geweldsincidenten tegen verkeersregelaars plaats. Naast scheldpartijen en het negeren van aanwijzingen van verkeersregelaars was er ook fysiek geweld. Deze ontwikkeling is al geruime tijd aan de gang en er is weinig respect voor verkeersregelaars. Het is daarom dat we het hier op onze site nog eens onder de aandacht willen brengen, deze mensen verdienen beter. Wij vragen u dan ook; VOLG DE AANWIJZINGEN VAN DE VERKEERSREGELAARS OP. Deze mensen proberen uitsluitend uw veiligheid en die van de deelnemers te waarborgen.

Deel dit bericht: