De 55e editie van de Hel van Voerendaal gaat ook dit jaar van start op Résidence Valkenburg. Om 13.00 uur vertrekt de karavaan vanuit Schin Geul voor een tocht van 162 kilometer over Voerendaals grondgebied. Na 4 kilometer passeert men voor de eerste keer de finishlijn op de Kerkveldweg in Klimmen. De coureurs moeten dan nog tien ronden van elk 15,8 kilometer afleggen alvorens ze op de klim van de Kerkveldstraat zullen finishen.

De omloop is vanwege wegwerkzaamheden aangepast. Scherprechters als de Bergseweg en Fromberg maken dit jaar geen deel uit van de route. Dat wil echter niet zeggen dat de mannen een gemakkelijk dagje tegemoet gaan. Met de Kerkveldweg, Midweg, Karstraat, Hooggatsen Koulenbergsweg (bergsprint) volgen de heuvels elkaar in snel tempo op. Geen geweldig zware klimmen maar de hoeveelheid klimkilometers zal menig renner de benen breken.

Start Topparken Résidence Valkenburg

Valkenburgerweg / N595, Ransdalerweg (alleen geneutraliseerde aanloop)

Route omloop

Kerkveldweg, Schoolstraat, Klimmenderstraat, Barrier, Valkenburgerweg, Midweg, Ransdalerstraat, Karstraat, Koekoeksweg, Hooggats, Kolmonderweg, Heugdenweg, Scheumerweg, Ransdalerstraat, Kampstraat, Koulenbergsweg, Koulen, Termaar, Mareheiweg, Peerboomkensweg, Penderskoolhofweg, Holleweg.