De 56e editie van de Hel van Voerendaal gaat ook dit jaar weer van start op Résidence Valkenburg. Het park in Schin op Geul is één van de vele mooie parken van onze hoofdsponsor Topparken.

Om 13.00 uur vertrekt de karavaan vanuit Schin Geul voor een tocht van 155,2 kilometer over Limburgs grondgebied. Na 4 kilometer passeert men voor de eerste keer de finishlijn op de Kerkveldweg in Klimmen. De coureurs moeten dan nog negen ronden van elk 16,8 kilometer afleggen alvorens ze op de helling tussen Craubeek en Klimmen zullen finishen.

Traditionele kuitenbijters als de Bergseweg en Fromberg konden afgelopen jaar vanwege wegwerkzaamheden niet in de route worden opgenomen, maar dit jaar zijn ze weer van de partij. Naast deze twee voor onze streek relatief lange beklimmingen zullen de heren coureurs ook tien keer de Koulenbergsweg (bergsprint) en Kerkveldweg (finish) moeten bedwingen. Geen geweldig zware beklimmingen maar met een totaal van 39 klimmetjes zal het een ware uitputtingsslag worden. Alleen de sterksten zullen overleven, het gros van de renners zal echter onze Limburgse heuvels vervloeken.

Start Topparken Résidence Valkenburg

Valkenburgerweg / N595, Ransdalerweg (alleen geneutraliseerde aanloop)

Route omloop

Kerkveldweg, Schoolstraat, Klimmenderstraat, Barrier, Valkenburgerweg, Bergseweg, Oude Schoolstraat, Kerkstraat, Colmonterweg, Korenweg, Vrakelbergerweg, Afvaartweg, Heugdenweg, Scheumerweg, Ransdalerstraat, Kampstraat, Koulenbergsweg, Koulen, Termaar, Mareheiweg, Peerboomkensweg, Penderskoolhofweg, Holleweg, Kerkveldweg.

Deel dit bericht: