Samen zorgen voor een veilige koers

Op zondag 7 augustus wordt de 55e editie van de Hel van Voerendaal verreden. Aan dit evenement nemen zo’n 150 renners uit Nederland en België deel. Jonge renners die in de Limburgse heuvels strijden om de overwinning en misschien wel een profcontract. Wij als organisatie voelen ons verplicht om onze wedstrijd voor zowel deelnemers, begeleiders, publiek alsook het overige verkeer zo veilig mogelijk te maken. Dit doen we op de eerste plaats door te zorgen voor een veilige route en de inzet van een grote groep verkeersregelaars. De karavaan wordt daarnaast ook nog begeleidt door een groep motoragenten en de Stichting Euromotards Service. Voor eenieders veiligheid kunnen we echter alleen instaan als iedereen de regels kent en zich ook aan deze regels houdt.

In het verleden zijn er regelmatig aanrijdingen of ‘bijna-aanrijdingen’ ontstaan tijdens een wielerwedstrijd, doordat bijvoorbeeld een automobilist of andere weggebruikers een weg willen oprijden waar op dat moment een wielerwedstrijd bezig is.

Er zijn enkele belangrijke kenmerken waarop weggebruiker kunnen letten, alleen zijn deze niet altijd bij het publiek bekend. Iedere wielerwedstrijd wordt bijvoorbeeld afgesloten door een bezemwagen met daarbij een motorrijder van de politie, de zogenaamde ‘sluitrijder’. Nadat deze sluitrijder is gepasseerd mag verkeer en publiek pas weer verder rijden, fietsen of lopen.

Bekijk a.u.b. het volgende filmpje eens:

https://www.youtube.com/watch?v=nFiOlDBB32M

Deel dit bericht: