Snelle verspreiding coronavirus brengt doorgaan Hel van Voerendaal in gevaar

De snelle verspreiding van het coronavirus, vooral onder jongeren, brengt het doorgaan van de Hel van Voerendaal in gevaar. Het demissionaire kabinet heeft vrijdagavond nieuwe maatregelen aangekondigd voor horeca en evenementen. Eerder deze week kregen wij van de gemeente Voerendaal en Valkenburg al te horen dat er bij zowel start als ook finish geen publiek mag worden toegelaten. Daarnaast worden er diverse andere eisen gesteld waarbij we ons als organisatie afvragen of we hier überhaupt aan kunnen voldoen.

Het zag er een kleine maand geleden nog zo rooskleurig uit en wij als organisatie kregen steeds meer vertrouwen in dat onze wedstrijd zonder al te grote problemen verreden kon worden. Achter de schermen is er keihard gewerkt om alles organisatorisch en financieel rond te krijgen. We waren er maar al te trots op dat we op alle fronten de zaakjes netjes voor elkaar hadden. De laatste routetechnische problemen waren na een goed gesprek met de gemeente Voerendaal netjes opgelost en we waren er meer dan klaar voor. Tot gisteren leek er nog geen vuiltje aan de hand en keken we uit naar zondag 1 augustus de dag van de 55e Hel van Voerendaal. Op dit moment ziet het er echter naar uit dat die hoop vervlogen is. De besmettingen stijgen zo snel dat het misschien onverantwoord is om de koers te laten doorgaan. We blijven hopen en gaan voor de zoveelste keer ons coronaplan aanpassen, maar de tijd dringt.

Mochten we moeten besluiten dat de ”Hel” op 1 augustus niet kan plaatsvinden dan proberen we deze te verplaatsen naar een latere datum. De kans dat dit gaat lukken is klein, aangezien al heel veel andere wedstrijden zijn verschoven naar een andere datum. De kalender lijkt vol maar misschien is er toch nog een gaatje voor een mooie wedstrijd als de Hel van Voerendaal. Waar hoop is is leven.

Deel dit bericht: