Wedstrijd organiseren in coronatijd

Het coronavirus (COVID-19) heeft ook gevolgen voor de Nederlandse wielersport. In Nederland is het RIVM de organisatie die alle informatie heeft en voor de voorlichting over het verloop en de aanpak zorgt. De KNWU volgt de richtlijnen van het RIVM en draagt daarbij haar verantwoordelijkheid voor de wielersport. Het sportprotocol van NOC*NSF vormt hiervoor de basis.

Opstarten wedstrijden in coronatijd

Bij de KNWU blijft men druk bezig met het maken van plannen en procedures voor het opstarten van wedstrijden in coronatijd. Op de site van de KNWU zijn documenten te vinden over het opstarten van wielerwedstrijden in coronatijd, een algemene routekaart en meer informatie over PCR- en sneltesten bij wedstrijden.

Wat betekent dit voor ons als organisatie

Voor ons als organisatie zij er dus nog veel onzekerheden, zo zijn wedstrijden op dit moment nog verboden en geven gemeenten nog geen vergunning af. Belangrijk is hoe het vaccineren verloopt en of het aantal besmettingen voldoende afneemt om van de regering groen licht te krijgen. Voor onze wedstrijd is het niet alleen van belang hoe het hier verloopt maar ook hoe het in België verloopt. Onze wedstrijd maakt namelijk deel uit van de U23 Road Series hetgeen inhoud dat er voor de helft Belgische en voor de andere helft Nederlandse ploegen aan de start zullen staan.

Wij als Rondecomité zijn er in ieder geval klaar voor. Laten we hopen dat het vaccineren vlotjes verloopt en het aantal besmettingen snel terugloopt. Echter belangrijker dan het wel of niet doorgaan van onze wedstrijd is dat we met zijn allen zonder angst en in vrijheid kunnen leven.

BRON: www.knwu.nl

 

Deel dit bericht: