Wildcards voor SEG, Maaslandster en Bergklimmers

Vandaag hebben we als organisatie van de Hel van Voerendaal de wildcards uitgedeeld aan drie van de ploegen die hierin geïnteresseerd waren. Een van die wildcards gaat naar SEG Racing Academy een opleidingsteam, met enkel renners jonger dan 23. Het team timmert aan de weg om een van de beste opleidingsploegen van de wereld te worden. Om dit te kunnen bewerkstelligen vist men niet alleen in de Nederlandse vijver maar bouwt men een sterk team dat bestaat uit renners van diverse nationaliteiten. Dit jaar heeft men naast Nederlandse renners ook renners uit België, Groot Brittannië, Nieuw Zeeland en Italië onder contract. De ploeg wist de laatste jaren meerdere renners bij de profs af te leveren, onder hen Fabio Jakobsen (Deceuninck – Quick Step) Julius van den Berg (EF Education – Nippo) Edoardo Affini en David Dekker (Team Jumbo-Visma) Jordi Meeus (BORA – Hansgrohe) Cees Bol en Alberto Dainese (Team DSM) en Kaden Groves (Team BikeExchange). Ook dit jaar hebben de mannen van SEG weer een sterk team dat zeker zal meestrijden om de hoofdprijs in de Hel van Voerendaal.

Naast het SEG Racing Team hebben ook twee Limburgse clubs een wildcard ontvangen voor de Hel van Voerendaal. Een van die twee clubs is TWC Maaslandster Zuid-Limburg dat na een fusie van een aantal wielerverenigingen is ontstaan. Tegenwoordig heeft deze vereniging  rond de 200 actieve leden en zijn ze niet meer weg te denken uit de Limburgse, nationale en internationale wielerwereld. Het Belofte- en Eliteteam bestaat momenteel uit 18 getalenteerde renners. Ploegleiders John Ramakers, Berry Thoolen en Raymond Werst hebben de ambitie uitgesproken om hoge ogen te gooien in de Limburgse klassiekers Hel van Voerendaal, Ronde van Limburg, Eurode Omloop en Ton Dolmans Trofee. Daarnaast hoopt men uiteraard ook te scoren in de overige nationale en internationale koersen. De club is sinds 14 oktober een samenwerking met Team Jumbo-Visma academy aangegaan. Hopelijk kunnen de mannen dit jaar hun ambitie waarmaken.

De tweede Limburgse club die een wildcard voor onze wedstrijd heeft ontvangen is WCL Bergklimmers. Zij waren de bedenkers van de Veilige Wieleromgeving die door een aannemer geperfectioneerd werden. In 2017 werd het park geopend door Tom Dumoulin, wiens naam ook aan het park werd verbonden. Sinds november 2020 is de club ook exploitant van dit geweldige park. Vanaf 2019 is Wcl Bergklimmers bij de beloften/elite een samenwerkingsverband met TWC de Kempen Valkenswaard en vanaf 2020 TML Dommelstreek Geldrop aangegaan. Dit om een representatief en uitdagend programma samen te kunnen rijden. Het Team beloften/elite dat onder leiding staat van de ploegleiders Ron Drent, Rob Hoogenberg en Roger Verhaegh wil uiteraard ook zijn gezicht laten zien in de Limburgse klassiekers. Wedstrijden in Clubcompetitie, Topcompetitie, U23-Road Series en open klassiekers staan hoog op het verlanglijstje. Een zware opgave want de concurrentie is moordend.

Deel dit bericht: