Winnaar Hel van Voerendaal tekent profcontract bij Soudal-Quick Step

De kersverse winnaar van de Hel van Voerendaal, Warre Vangheluwe, wordt vanaf volgend seizoen geïntegreerd in het WorldTour-team van Soudal-Quick Step. Voor de 22-jarige Belg is het een droom om prof te worden in het grote team van manager Patrick Lefevere. De vierdejaars belofte won naast de Hel van Voerendaal, de Youngster Coast Challenge in Koksijde en Gullegem Koerse, en werd ook derde in de Omloop het Nieuwsblad voor beloften. De Belg uit Meulebeek komt zaterdag nog in actie op het WK in Glasgow.

Vangheluwe treedt hiermee in de voetsporen van de winnaar van de Hel van Voerendaal van afgelopen jaar. Toen was het zijn landgenoot Alec Segaert die in de week na de Hel van Voerendaal een contract tekende bij het Pro Team van Lotto Dstny. De 20-jarige winnaar van de Ronde van Lombardije bij de beloften is één van de grootste Belgische klimtalenten. Naast klimmen is ook tijdrijden een specialiteit van de jonge Belg. De Europese kampioen tijdrijden bij de beloften en nummer twee van het WK tijdrijden 2022 was dan ook de grote favoriet voor de titel van dit jaar. Na een tweede plek achter Remco Evenepoel bij het Belgisch kampioenschap op de  weg en ook de tijdrit zou het nu goud moeten worden. Helaas moest Alec dit keer zijn meerdere erkennen in de Italiaan Milesi en werd het opnieuw ‘slechts’ zilver.

Warre Vangheluwe en Alec Segaert waren ook de smaakmakers tijdens de Youngster Coast Challenge (UCI 1.2U). Eerstgenoemde was hier zijn jongere landgenoot de baas in een sprint a deux. Het is nog maar eens het bewijs dat een zware wedstrijd als de Hel alleen gewonnen wordt door grote talenten als dit duo. Stiekem hopen we natuurlijk dat volgend jaar een Nederlands talent onze wedstrijd zal winnen. Jordan Habets was er twee keer heel dichtbij. Al zullen we het ook onze zuiderburen zeker niet misgunnen. Wij wensen Warre veel succes in zijn verdere carrière.

Deel dit bericht: